Εποικοδομητική η συνάντηση στο Ναύπλιο

Εποικοδομητική η συνάντηση στο Ναύπλιο

Ημερομηνία: 22/11/2023

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις στην εκδήλωση του Πάρνωνα στο Ναύπλιο.

Ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ήταν η  συζήτηση που έγινε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023  στο Ναύπλιο από τον Αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ Πάρνωνας ΑΕ και από το Δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής, με θέμα της «Σχέδιο Ανάπτυξης της Παράκτιας Ζώνης Αναβάθμισης Λιμενικών Υποδομών Πελοποννήσου – Η τοπική στρατηγική ΠΑΛΥΘ 2021 – 2027 για την ΟΤΔ Γαλάζια Ρότα». 


Στην συνάντηση παρευρέθηκαν αιρετοί από παράκτιους δήμους της Πελοποννήσου με ενδιαφέρον για τις Λιμενικές Υποδομές. Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Πάρνωνας Α.Ε. Μαρίνης Μπερέτσος, ενώ η κεντρική εισήγηση έγινε από τη συντονίστρια Τοπικής Στρατηγικής ΠΑΛΥΘ 2023 – 2027 Νήσων Αττικής, Πάρνωνα, Μεσσηνίας Χριστίνα Καλαθά.

Για τις προγραμματικές συμβάσεις και οι μελέτες και τα έργα αναβάθμισης λιμένων μίλησε ο γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής Προοπτικής του Πάρνωνα  Παναγιώτης Μουζακιώτης και ο νομικός Ευάγγελος Πετρόπουλος  ανέπτυξε το θέμα «Το νέο τοπίο των Δημοσίων Συμβάσεων. Οι συμβάσεις πλαίσιο εργαλείο λειτουργίας των ΟΤΑ». Ο αρχιτέκτων - μηχανικός Σπύρος Μούντριχας παρουσίασε το θέμα «Ανάπλαση παραλιακών περιοχών» και ο Ιωάννης Μπούνδρης, λιμενολόγος – μηχανικός το θέμα «Οι πολιτικές για την ανάπτυξη λιμενικών υποδομών».